Årsdagar, sid  3  4

Klicka på högtalaren för att få med den romantiska bakgrundsmusiken.


Fiskarbastionen

Den vackra Fiskarbastionen byggdes i slutet av 1800-talet inför stadens 1000-års jubileum och består av sju torn som är en symbol för de ungerska stammar som bosatte sig här.

Klicka på en bild för att förstora och bläddra.

 

 

 

Utsikt från Fiskarbastionen ner mot Donau och Ungerns parlamentsbyggnad.

 

Utsikten över bl.a. Donau, parlamentet och Pest är alldeles fantastisk. Parlamentet, som är byggt i nygotisk stil, stod klart 1904. Det har 691 rum och invändigt har det använts mer än 40 kg 22-karats guld i dekoreringen.

 

 

 

Efter en härlig lunch uppe vid slottet promenerar vi tillbaka ner mot Donau där vi går över Kedjebron tillbaka till Pest-sidan igen.

 

Vi passerar några fina blomsterparker och flertalet häftiga bronsstatyer innan vi är tillbaka i city där vi stannar till och tar en drink.

 

 

 

Eftersom det är vår bröllopsdag har vi, innan middagen, bokat en avkopplande massage på ett fint Thailändskt SPA som ligger intill vårt hotell. Sen är det dags att promenera ner till hamnen för kvällens middag.

 

I den varma sommarkvällen äter vi en fantastisk middag på en fin restaurang nere vid hamnen. Vid skymningen tänds gatlyktorna och belysningen över Buda Castle – slottet som ligger på en höjd på andra sidan Donau. Vi sitter länge och njuter av allt det vackra.

 

 

 

 

Kvällen avslutar vi med en promenad längs Donau, innan vi tar en cykeltaxi tillbaka till hotellet - en kul upplevelse.

 

 

 

Vi har haft en underbar vistelse och 2 årig bröllopsdag i ett mycket vackert och romantiskt Budapest.

 

 

  

Se fler bilder på sid 3  4 

 

 

 

 

Oanda
amor5.gif

Vi har gjort den här hemsidan för att dela med oss av våra erfarenheter och som ett tack till dem som gjorde vårt bröllop till ett oförglömligt minne.

 

 

 

I detta nummer av Bröllops Magasinet är det en artikel om vårt bröllop i Italien.Antal besök på vår hemsida

räknare