Årsdag, Budapest sid  3  4

Klicka på högtalaren för att få med den romantiska bakgrundsmusiken.

  

 2-årig bröllopsdag i Budapest 2014
amor5.gif

 

Vår andra bröllopsdag firade vi i den romantiska staden Budapest.

 

Första dagen promenerar vi på stadens mysiga små gator, där till och med brunnslocken är oerhört vackra. Vi provar ungerskt sprudlande vin – jättegott - innan vi fortsätter utmed Donau där vi tittar på de vackra broarna. Budapest bjuder på fantastiskt väder, sol och 32 grader varmt.      

 

Klicka på en bild för att förstora och bläddra.

 

 

På kvällen besöker vi St. Michaels kyrka där vi lyssnar på en otroligt vacker klassisk konsert, bland annat spelas fina stycken vi hade vid vårt bröllop.

 

 

Vi avslutar den fina sommarkvällen med god mat o dryck på en mysig italiensk restaurang nere vid Donau.

 

 

 Dag 2.

 

Vi åker en sightseeing tur via Hop on-Hop off bussarna och hoppar av på olika platser för att titta på alla fina byggnader.

 

Heroes Square, uppkom till minnet av intåget i Ungern för 1000 år sedan. På torget finns graven till minne av de döda hjältarna i Ungern. På toppen av statyn står ärkeängeln Gabriel med den ungerska kronan i sin högra hand och ett dubbelkors i sin vänstra. Bakom står sju viktiga personligheter från Ungerns historia.

 

Market Hall, som är den största saluhallen i Budapest, öppnade februari 1897.

 

Lejonstatyn vid Chain Bridge. Kedjebron, som är den första permanenta bron mellan Buda och Pest över Donau, öppnades 1849. Den är 375 meter lång.

 

 

 

Budapest fortsätter bjuda på underbart väder så vi åker över till Buda sidan där vi promenerar i vackra gränder samt avnjuter en god lunch.

 

 

 

Även denna kväll romantiserar vi på en mysig restaurang nere vid Donau, där vi äter gott och njuter av det finstämda nattlivet.

 

 

 

18 juli – Bröllopsdagen

 

Vi vaknar till ett lika underbart väder och bestämmer oss för att besöka Matthias Church och den vackra Fiskarbastionen – en riktig sagobyggnad – på Buda sidan.

Inne i kyrkan är det oerhört vackert med ljuset som sipprar in genom fönstren. Kyrkan är uppkallad efter kung Matthias (1443 – 1490) som gifte sig i den två ggr, officiellt så heter den ”Vår frus kyrka”. När turkarna invaderade Ungern tog de över staden och kyrkan blev muslimsk bönehus. 1686 lyckades man ta tillbaka den igen.

 

 

 

Se fler bilder på sid 3  4

 

 

 

Oanda
amor5.gif

Vi har gjort den här hemsidan för att dela med oss av våra erfarenheter och som ett tack till dem som gjorde vårt bröllop till ett oförglömligt minne.

 

 

 

I detta nummer av Bröllops Magasinet är det en artikel om vårt bröllop i Italien.Antal besök på vår hemsida

räknare