Årsdagar, Rhodos sid 1  2

Klicka på högtalaren för att få med den romantiska bakgrundsmusiken.Grekisk afton

 

En av kvällarna åkte vi upp till den lilla byn Afandou för att få njuta av en grekisk afton med god mat – grekernas Meze - inhemska vin och zorbadanser. Vilken glädjeyra!

Klicka på en bild för att förstora och bläddra.

 

Rundtur på Rhodos

För att se lite mer av ön hyrde vi en bil och gav oss iväg tidig morgon.

Först åkte vi till Epta Piges – De sju källorna – ett mycket vacker skogsområde med källor och vattenfall. Enligt sägnen kan man bota sina fobier om man vågar vandra genom den ca 200m långa underjordiska tunneln. Tunneln är endast 60cm bred och 165cm hög och man vadar genom det kalla källvattnet i totalt mörker, det går inte att vända när man väl gått in. Efter viss tvekan från en av oss gick vi ner i tunneln och omslöts av totalt mörker, men vi vandrade ändå genom den.

Efter denna inte alltför angenäma - men ändå trolska upplevelse - behövde vi lite avkoppling så vi åkte vidare till den fina Tsambika stranden för sol och bad.

 

Vid lunchdags åkte vi vidare och hittade Psinthos - en liten genuin grekisk bergsby med en vacker kyrka och små restauranger. En go liten gumma vinkade glatt in oss till familjens restaurang där vi av sönerna serverades underbart god mat. Efter maten bjöds vi på efterrätt innan gumman och hennes make vänligt vinkade av oss när vi åkte vidare.

 

Fortsatte upp i bergen och stannade till vid en fin liten kyrka där vi tände ljus för våra nära och kära som inte längre finns med oss.

Lite senare kom vi fram till Petaloudes – Fjärilsdalen – som är ett lummigt och vackert naturområde med vattenfall, små träbroar, porlande bäckar och massvis med fjärilar som flyger i solstrimmorna mellan träden, eller sitter på trädstammarna.

 

Efter en underbar vecka var det dags att ta en sista drink i poolbaren, lämna vårt mysiga hotell och flyga hem.

 

 

Se fler bilder på sid 1  2

 

Oanda
amor5.gif

Vi har gjort den här hemsidan för att dela med oss av våra erfarenheter och som ett tack till dem som gjorde vårt bröllop till ett oförglömligt minne.

 

 

 

I detta nummer av Bröllops Magasinet är det en artikel om vårt bröllop i Italien.Antal besök på vår hemsida

räknare